patrycjahilliage

patrycjahilliage

Kucharz
[Przepisów: 6]

Książka Kucharska: Ciasto drożdżowe z truskawkami – 12 pysznych przepisów

Ciasto drożdżowe z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ciasto to jest idealnym dodatkiem do kawy

Ciasto drożdżowe z truskawkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasto drożdżowe z truskawkami

 

 

  • Kruszonka:

 

  • 4 łyżki masła roztopionego
  • 6 łyżek mąki
  • 4 łyżki cukru
  • wszystko razem wymieszać i gotowe

Sposób przygotowania:

Ciasto drożdżowe z truskawkami
Drożdże rozmieszać z cukrem, dodać ciepłe mleko(nie gorące!!) oraz 3 łyżki mąki. Wymieszać wszystko razem i odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Mąkę, rozmącone jajko,sól,masło,woda, wymieszać z drożdżami, wyrobić i zostawić żeby wyrosło. Tak żeby podwoiło swoją objętość. Blachę posmarować tłuszczem i posypać mąką. Ciasto posypać kruszonką. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Pieczemy około 50 minut lub do tak zwanego suchego patyczka.
Ciasto drożdżowe z truskawkami
Ale mi uroslo