Sposób przygotowania:
Ciasto Eli dwa w jednym
Na stolnicę wysypać przesianą mąkę,dodać pokrojoną margarynę i razem posiekać.Dodać żółtka,śmietanę i szybko zagnieść ciasto.Ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na godzinę.Ser zmielić w maszynce z drobnym sitkiem.Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę.Dodać żółtka i chwilę razem ucierać.Do masy dodać ser,kaszę manną,budyń i razem ucierać aż wszystko się połączy.Do masy dodać rodzynki i wymieszać.Białka z solą ubić na sztywną pianę,dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.Blachę o wymiarze 24 cm na 38 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Na dół wyłożyć rozwałkowane kruche ciasto,potem masę makową i na wierzch masę serową.Piec około 60-70 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Po ostudzeniu pokroić ciasto w kwadraty i ułożyć na paterze.Smacznego!