dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Ciasto Greckie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne ciasto, które po przygotowaniu musi postać około 3 dni aby zmiękłą.

Ciasto Greckie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto Greckie

 

Sposób przygotowania:

Ciasto Greckie
Wszystkie składniki ciasta szybko zagniatamy. Dzielimy na trzy równe części. Każdą część równomiernie rozwałkowujemy na wielkość blachy i pieczemy ok 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Następnie ciasta studzimy. Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodajemy kaszę i stale mieszając, aby nie powstały grudki gotujemy, aż kasza zgęstnieje. Margarynę ucieramy na puch. Dodajemy stopniową po łyżce wystudzoną kaszę i miksujemy na krem. Tak sporządzonym kremem przekładamy upieczone placki. Wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą. Smacznego.
Ciasto Greckie
Z wszystkich składników zagniatamy ciasto.
Ciasto Greckie
Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem wanilinowym.
Ciasto Greckie
Do mleka dodajemy kasze i całość chwile gotujemy.
Ciasto Greckie
Gotowym kremem smarujemy upieczone placki.