Sposób przygotowania:
Ciasto HIT bez pieczenia
Dno blachy wyłożyć herbatnikami. Do garnka wlać mleko, dodać masło i gotować na małym ogniu. Gdy masło się rozpuści dodać cukier waniliowy i mleczną czekoladę połamaną na kosteczki, mieszać aż cała czekolada się rozpuści.
Następnie dodać kakao, a na końcu bardzo powoli wsypywać kaszę mannę, cały czas mieszając, aby nie porobiły się grudki. Masę mieszać aż zgęstnieje.
Gorącą masę wylać na przygotowane herbatniki i przykryć kolejną warstwą herbatników. Odstawić do wystygnięcia.
Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem z łyżką masła, a następnie rozprowadzić ją na wierzchu herbatników. Posypać posiekanymi orzechami.
Ciasto jest gotowe do spożycia gdy jest zimne i zastygnie.
Następnie dodać kakao, a na końcu bardzo powoli wsypywać kaszę mannę, cały czas mieszając, aby nie porobiły się grudki. Masę mieszać aż zgęstnieje.
Gorącą masę wylać na przygotowane herbatniki i przykryć kolejną warstwą herbatników. Odstawić do wystygnięcia.
Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem z łyżką masła, a następnie rozprowadzić ją na wierzchu herbatników. Posypać posiekanymi orzechami.
Ciasto jest gotowe do spożycia gdy jest zimne i zastygnie.