Sposób przygotowania:
Ciasto jabłkowe z galaretką
Do garnka włożyć cukier waniliowy, masło, kakao, Wodę, cukier i rozpuszcić na małym ogniu. Należy cały czas mieszać. 1/4 szklanki powstałej masy odlać do innego naczynia. Pozostałą część masy musimy ostudzić, następnie dodajemy mąkę, 2 żółtka, Wodę. Teraz właczamy mikser i mieszamy. 2 białka miksujemy, aż powstanie piana. Dodajemy to do ciasta i mieszamy do dowstania jednolitej masy. Formę do ciasta wysmaruj masłem. Wyłóż ciasto na blachę. do nagrzanego piekarnika na 200 stopni włóż blache z ciastem. piecz ok. 25 minut. Przygotuj galaretkę tak jak podano na instrukcji z tyłu opakowania. dodaj do niej pokrojone i obrane jabłka, posostaw na kilka minut w chlodnym miejscu. Gdy już galaretka będzie gotowa wyłuż ją na ciasto i włuż na 30 minut do lodówki. Smacznego!