Sposób przygotowania:
Ciasto jabłkowo- kokosowe
Wymieszać twaróg, mleko, olej, cukier, cukier waniliowy i sól, na gładkie ciasto. Połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia i wsypać do twarogu. Całość dokładnie zmiksować. Ciasto wyłożyć na natłuszczoną dużą i płaską blachę do pieczenia. Rozbić jajka. Wymieszać żółtka, kwaśną śmietanę, 10 dag cukru i 10 dag wiórków kokosowych, a następnie posmarować otrzymaną masą ciasto. Obrać jabłka, wykroić gniazda nasienne i pokroić na krążki. Ułożyć na cieście. Blachę wstawić do nagrzanego do temp. 200 stop. C. i piec 30 minut. Rozgrzać konfiturę morelową, przetrzeć ją przez sito. Ubić na sztywno białka, dosypując równomiernie cukier. Domieszać resztę wiórków kokosowych. Masę kokosową dokładnie przelać do szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki. Wyjąć ciasto z piekarnika. Jabłka posmarować konfiturą. Między jabłkami zrobić szprycą nieduże kokosowe kleksy.piec w tej samej temperaturze jeszcze 10 minut, aż masa kokosowa lekko się przyrumieni. gotowe ciasto udekorowac borówkami, układając je na środkach jabłek. Ciasto wystudzić.