Sposób przygotowania:
Ciasto jabłkowo śliwkowe
Ciasto: Wszystkie składniki ciasta zagnieść , podzielić na 2 części(mniejszą i większą)mniejszą część rozwałkować i przełożyć do blachy, a drugą włożyć do lodówki.
Jedną łyżkę bułki tartej i jedną łyżkę mąki ziemniaczanej wymieszać i posypać po rozwałkowanym cieście.
Owoce umyć, śliwki wypestkować i pokroić na ćwiartki, jabłka obrać i pokroić w kostkę. Śliwki ułożyć na cieście posypać jabłkami.
Owoce posypać bułką tartą.
Pianka: Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier, następnie wyspać mąkę ziemniaczaną delikatnie wymieszać i wyłożyć na owoce.
Ciasto z lodówki zetrzeć na tarce na pianę rozsypując na całej powierzchni. Piec 40-50 minut w temp 180 stopni.
Jedną łyżkę bułki tartej i jedną łyżkę mąki ziemniaczanej wymieszać i posypać po rozwałkowanym cieście.
Owoce umyć, śliwki wypestkować i pokroić na ćwiartki, jabłka obrać i pokroić w kostkę. Śliwki ułożyć na cieście posypać jabłkami.
Owoce posypać bułką tartą.
Pianka: Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier, następnie wyspać mąkę ziemniaczaną delikatnie wymieszać i wyłożyć na owoce.
Ciasto z lodówki zetrzeć na tarce na pianę rozsypując na całej powierzchni. Piec 40-50 minut w temp 180 stopni.