Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe z kremem i brzoskwiniamiEtap 1:
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Kolejno nie przerywając ucierania dodawać po jednym jaju, następnie obie mąki z proszkiem do pieczenia i na końcu kakao. Dokładnie połączyć składniki.
Wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 26 cm. Piec ok. 35 min. w nagrzanym piekarniku do 180°C. Wystudzić i przekroić na dwie połowy. Z przekrojonego środka delikatnie widelcem wydrążyć trochę okruchów i pozostawić do dekoracji.
Etap 2:
Żelatynę namoczyć, a kiedy napęcznieje podgrzać do rozpuszczenia. Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem, połączyć z wystudzoną żelatyną. Odłożyć trochę kremu do posmarowania brzegów i wierzchu ciasta. Do reszty dodać obrane i pokrojone w kostkę brzoskwinie.
Etap 3:
Wystudzone ciasto przełożyć kremem z brzoskwiniami.
Etap 4:
Resztą kremu posmarować brzegi i wierzch ciasta. Wierzch posypać okruchami i zielonym cukrem. Rozłożyć kwiatuszki. Boki obłożyć pastylkami czekoladowymi.