Sposób przygotowania:
Ciasto kawka z capucinoCiasto
Białka ubić z cukrem , dodać żółtka, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Ciasto podzielić na dwie nierówne części, mniejszą część wymieszać z kakaem.
Przygotować dwie takie same blaszki o wymiarze 12-36cm. Oba ciasta przelać do forem i wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180c na około 15-20 minut.
Masa kawowa
Margarynę utrzeć z cukrem. Kawę zaparzyć, ostudzić, wymieszać z margaryną na gładką masę.
Masa capucino
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Capucino zalać wrzątkiem, ostudzić, wymieszać z wcześniej utartą margaryną.
Pianka capucino
Smietanę ubić na mleku. Capucino zalać wrzątkiem, dodać żelatynę, mieszać aż żelatyna się rozpuści, jak zacznie się tężeć wymieszać ze wcześniej ubitą śmietanką.
Biszkopt jasny podzielić na dwie części, na jedną część wyłożyć masę kawkwą, następnie biszkopt ciemny, masę capucino, boszkpot jasny i piankę capucino. Całość posypać capucinem w proszku.