Sposób przygotowania:
Ciasto kawowo- śmietankowe
Ciasto: 1. Białka ubić z cukrem. 2. Żółtka ubić z olejem i kakao. 3. Połączyć z ubitymi białkami, wymieszać. 4. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. 5. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 26x36 cm. 6. Piec 30-35 min. w temp. 180C. Masa kawowa: 1. Mleko zagotować. 2. stopniowo wsypywać po łyżeczce kawę. Wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. 3. Żelatynę rozpuścić w ok. 1/2 szklanki gorącej wody. 4. Do ostudzonej masy wsypać bitą śmietanę i dodać przestudzoną żelatynę, ubijając. Masa śmietankowa: 1. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. 2. Śmietanę wlać do naczynia. 3.Wsypać bitą śmietanę w proszku, cukier i ubijać. 4. Połączyć z przestudzoną żelatyną. Ciasto kawowo- śmietankowe: 1. Przestudzone ciasto przekroić wzdłuż. 2. Masę kawową wyłożyć na jeden płat biszkopta. 3. Przykryć drugim płatem ciasta. 4. Posmarować masą śmietankową. 5. Udekorować według uznania.
Bahus
mania
Dobre :) hahahaha, ale Bahus ma racje lepiej wyslij zdjecia do obobki:D
Pyza
Do jakiej obróbki? przecież to zdjęcie zrobione ze zdjęcia z gazety, poprzednie, w innych przepisach tej użytkowniczki, były z Tele Tygodnia więc to może też..?