Sposób przygotowania:
Ciasto kokosowe
CIASTO
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
Ubić jajka z cukrem, na puszysty krem, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylać do wysmarowanej formy, i piec w 175 stop, przez 25 minut.
MASA
Galaretkę rozpuścić w jednej szklance wrzącej wody, ostudzić.
Śmietanę ubić z 1 łyżką cukru pudru.
Tężejącą galaretkę dodać do śmietany, jeszcze trochę ubijać.
Na wystudzone ciasto, rozsmarować gęstą masę.
Wiórki kokosowe zrumienić na suchej patelni.
Ananasy pokroić w kostkę , ułożyć na masie.
Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
Ubić jajka z cukrem, na puszysty krem, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylać do wysmarowanej formy, i piec w 175 stop, przez 25 minut.
MASA
Galaretkę rozpuścić w jednej szklance wrzącej wody, ostudzić.
Śmietanę ubić z 1 łyżką cukru pudru.
Tężejącą galaretkę dodać do śmietany, jeszcze trochę ubijać.
Na wystudzone ciasto, rozsmarować gęstą masę.
Wiórki kokosowe zrumienić na suchej patelni.
Ananasy pokroić w kostkę , ułożyć na masie.
Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi.