Sposób przygotowania:
Ciasto kokosowe z melonem
Masło utrzyj z 1/3 cukru, cukrem waniliowym i skórką cytrynową. Rozbij 2 jajka, oddziel żółtka od białek. Białka schłodź, a żółtka i całe jajka kolejno połącz z masą maślaną. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe. Dolej mleko. Utrzyj. Ciasto przełóż na blachę przykrytą pergaminem. Białka ubij z połową pozostałego cukru. Pianę rozsmaruj na cieście. Piecz 45 min w temp. 175 st. 2.Melon obierz, z miąższu wytnij kilka kuleczek, a pozostały zmiksuj. Wymieszaj z jogurtem, resztą cukru i sokiem cytrynowym. Żelatynę namocz, rozpuść, podgrzewając. Połącz z masą jogurtowo-me-lonową. Dodaj ubitą wcześniej śmietanę. Ciasto rozkrój w poprzek. Przełóż kremem. Schłodź. Udekoruj kuleczkami z melona i miętą.