Sposób przygotowania:
Ciasto kokosowo- jabłkowe
CIASTO I : Jabłka myjemy,obieramy,wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na ćwiartki.Pokrojone wkładamy do garnka ,dodajemy wodę oraz cukier i prażymy na małym ogniu często mieszając aby się nie przypaliły.Jabłka powinny się całkowicie rozprażyć.Studzimy.Margarynę, cukier oraz żółtka ucieramy mikserem na puszystą masę.Mąkę przesiewamy razem z kakao i sodą.Do utartej margaryny dodajemy na przemian porcjami mąkę i kwaśne mleko i nadal ucieramy.Wykładamy ciasto na dużą blachę.Na cieście układamy porcjami ostudzone jabłka. CIASTO II : Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy porcjami cukier (nadal ubijając),wsypujemy porcjami kokos.Wszystko razem delikatnie mieszamy.Kokosową pianę wylewamy na jabłka.Pieczemy w temp.190 stopni ok.40 min.Po upieczeniu i ostudzeniu,polewamy ciasto polewą czekoladową i posypujemy kokosem.
Natala1210
yola
luna