Sposób przygotowania:
Ciasto Królewicza
Przygotowujemy ciasto:
Sodę łączymy z mąką i przesiewamy. Dodajemy cukier oraz jajka. Dodajemy margarynę roztopioną wraz z miodem i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na pół. Każdą część pieczemy osobno.
Przygotowujemy masę:
Mleko gotujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. Mąkę pszenną i ziemniaczaną mieszamy w małej ilości mleka i przelewamy do gotującego się mleka z cukrami. Masło rozcieramy dodając stopniowo po łyżeczce przestudzonej masy. Ucieramy.
Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy cukier i żółtka. Mąkę przesiewamy z proszkiem i dodajemy stopniowo do ciasta mieszając. Pod sam koniec dodajemy wodę. Biszkopt pieczemy.
Ciasto układamy w następującej kolejności: placek, masa, biszkopt, masa, placek oraz przygotowana według instrukcji na opakowaniu polewa czekoladowa.
Sodę łączymy z mąką i przesiewamy. Dodajemy cukier oraz jajka. Dodajemy margarynę roztopioną wraz z miodem i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na pół. Każdą część pieczemy osobno.
Przygotowujemy masę:
Mleko gotujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. Mąkę pszenną i ziemniaczaną mieszamy w małej ilości mleka i przelewamy do gotującego się mleka z cukrami. Masło rozcieramy dodając stopniowo po łyżeczce przestudzonej masy. Ucieramy.
Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy cukier i żółtka. Mąkę przesiewamy z proszkiem i dodajemy stopniowo do ciasta mieszając. Pod sam koniec dodajemy wodę. Biszkopt pieczemy.
Ciasto układamy w następującej kolejności: placek, masa, biszkopt, masa, placek oraz przygotowana według instrukcji na opakowaniu polewa czekoladowa.