Sposób przygotowania:
Ciasto królewskie wg pioge7
CIASTO: Białka oddzielić od żółtek. Biała ubić na sztywną pianę. Następnie dodać do tego cukier i ubijać do momentu uzyskania gęstej piany. Następnie zwolnić mikser do najmniejszych obrotów i wmiksować żółtka. Później wymieszać w misce mąkę, proszek do pieczenia i kakao i dodawać do masy po trochu i mieszać łyżką. Tak przygotowane ciasto przełożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę. Piec ok. 25 minut w 180 st. w formie keksówce. MASA: 3/4 szklanki mleka zagotować. W reszcie rozpuścić: żółtka, mąkę, cukry i wymieszać dokładnie. Następnie gdy mleko zacznie się gotować wlać rozpuszczone składniki i mieszać do momentu zagotowania się masy. Odstawić do ostudzenia. Gdy wystygnie utrzeć margarynę i dodawać po trochu masy. Później dodać spirytus i kakao. Na koniec zetrzeć czekoladę i dodać startą do masy. Ciasto przeciąć wzdłuż na pół. Następnie przełożyć większą połową masy i przykryć drugą częścią. Posmarować wierzch resztą częścią masy i posypać startymi kostkami czekolady.