Sposób przygotowania:
Ciasto krówka wspaniała
Białka ubić na sztywno z cukrem,dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechy,delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do tortownicy, lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,piec do suchego patyczka w 180ºC około40 -50 min w zależności od piekarnika. Gotowy biszkopt,przekroić na 3 części,przełożyć kremem krówkowym,polać wierzch polewą krówkową i posypać orzechami. Wykonanie kremu. Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem,wkręcać po łyżce kremu. aż do wyczerpania,można dodać jeszcze 2 łyżki mielonych orzechów. Wykonanie polewy. Margarynę rozpuścić z krówkami. Smacznego
olciaky
shemhamforash
anullka7
Nie musisz zapomnieć o kremie krówkowym,możesz zastąpić gotowym kremem krówka Delekty,ubija się go na mleku,jak wykonać jest na opakowaniu:)jest szybki i też dobry:)
kasandra6
jarek1626
mtm03
Paatrolek
BEEA123
Madzia29
czekoladka145
martolina18
Jestem bojowo nastawiona do zrobienia krówki kierując się Twoim przepisem.
Lecz zastanawia mnie jedna rzecz,
otóż napisałaś takie zdanie: ,,Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem,wkręcać po łyżce kremu". Nie zrozumiałam do końca o co chodzi z tym kremem. Co oznacza wkręcać po łyżce kremu? jakiego kremu?
Będę wdzięczna za odpowiedź, pozdrawiam
sara24
mag4444
kristi992
irena56
Sianka
Ania220
justinka
jowitka
próbowałam zrobić według twojego przepisu i nikt nie był zachwycony ciastem ;/
anullka7
Może dla ciebie ohydny dla nas nie!!! bardzo dużo osób jadło u nas to ciasto i każdy był zachwycony.nie czuć absolutnie dobrze utartego masła z pudrem i karmelem,moim zdaniem żadna beza nie zastąpi tutaj właśnie takiego kremu.:) i zastanów się na drugi raz co piszesz.
pocztylion2221
Niezapominajka
Zrobię z półtorej porcji, ale samo ciasto pyszne! uwielbiam takie słodkości!