LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Ciasto krówka z dżemem i bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis na krówkę z dżemem i bakaliami

Ciasto krówka z dżemem i bakaliami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasto krówka z dżemem i bakaliami

 

  • Do ciasta potrzebujemy
  • 5 jajek
  • 1/2 szklanki cukru
  • 150 g margaryny
  • 1 op.cukru waniliowego
  • 1płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • Do masy
  • 1 szklanka mleka
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1 łyżka masła
  • 1 mleko w proszku (granulowane)
  • kakao do smaku
  • bakalie do smaku

 

  • 5 łyżek dżemu truskawkowego

Sposób przygotowania:

Ciasto krówka z dżemem i bakaliami
Margarynę rozpuścić ,ostudzić i wlej do miski ,dodaj cukier i jajka porządnie wymieszaj ,następnie dodaj pozostałe składniki wymieszaj mikserem,i wlej na średnią formę obsypaną bułką tartą i wysmarowaną margaryną .i piec na średnio nagrzanym piekarniku przez około 30 minut.Następnie zrób masę.Mleko zagotuj z cukrem dodaj masło i mleko granulowane,wymieszaj i na koniec dodaj bakalie.Ostudzone ciasto posmarować dżemem i wlać na to gorącą masę i obsypać kakaem
Ciasto krówka z dżemem i bakaliami
A tak wygląda gotowe polane masą krówkową prosto z piekarnika