Sposób przygotowania:
Ciasto krówkowe z delicjami
BISZKOPT: Białka ubić dodać cukier i ubijać na sztywną masę. Dodać żółtka i ucierać na małych obrotach. Następnie dodać przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać łyżką. Wyłożyć na wysmarowaną masłem brytfannę. Piec w 180 st. przez ok. 25 minut. Po tym czasie wyjąć, ostudzić. MASA KRÓWKOWA: Margarynę utrzeć i co jakiś czas dodawać do niej masę krówkową z puszki. Przełożyć na biszkopta. Następnie układać na niej delicje. Masę karpatkową przygotować jak podano na opakowaniu. Wyłożyć na delicję. Następnie ułożyć na niej herbatniki. Przygotować masę śmietanową: śmietanę 36 procentową ubić. Dodać cukier puder, śnieżki, śmietanki fix, galaretki. Żelatynę namoczyć zimną wodą, wymieszać przez chwilę i dodać gorącą wodę. Wymieszać aż zrobi się letnia i wlać do masy. Wyłożyć na herbatniki. Posypać startą czekoladą.
michal1995
gosia56
zewa
rzeczywiście misz masz w tej śmietanie, zdecydowanie za dużo.
gosia47-47
no ja zawsze dodaję takie dodatki, śmietany jeszcze bardziej ją utwardzą a galaretka nada jej owocowego smaku, ale kto jak woli :) mi i całej rodzinie smakował, na pewno bo zrobiłam w sobotę na niedzielę dla gości ale placek już w sobotę wieczorem zniknął :) więc to znak że był naprawdę dobry :)
zewa
ale nikt nie twierdzi, że niedobry tylko za dużo zagęstników w nim jest. Galaretka zagęszcza, tak samo śmietan fix, żelatyna i śnieżka. Taka śmietana nie wyszła Ci za gęsta ?
gosia47-47
ale ja nie powiedziałam że mówicie że nie dobry :) nie pomyślałam nawet o tym, zagęściło się wszystko fajnie, a śmietana nie była zbyt gęsta, była super :)