gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Ciasto krówkowe z delicjami

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

ciasto wymaga dużo pracy ale naprawdę wato

Ciasto krówkowe z delicjami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto krówkowe z delicjami

 

  • BISZKOPT
  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka octu
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • MASA KRÓWKOWA
  • 1 margaryna
  • 1 opakowanie masy krówkowej
  • MASA ŚMIETANOWA
  • 500 ml śmietany 36 %
  • 2 opakowania śnieżki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 3 opakowania śmietanki fix
  • 3 łyżki żelatyny
  • 2 łyżki zimnej wody
  • 2 opakowania galaretki pomarańczowej
  • 4 łyżki wrzącej wody
  • DODATKOWO
  • pół kg ciastek delicji
  • 30 dag herbatników
  • masa karpatkowa w proszku

 

Sposób przygotowania:

Ciasto krówkowe z delicjami
BISZKOPT: Białka ubić dodać cukier i ubijać na sztywną masę. Dodać żółtka i ucierać na małych obrotach. Następnie dodać przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać łyżką. Wyłożyć na wysmarowaną masłem brytfannę. Piec w 180 st. przez ok. 25 minut. Po tym czasie wyjąć, ostudzić. MASA KRÓWKOWA: Margarynę utrzeć i co jakiś czas dodawać do niej masę krówkową z puszki. Przełożyć na biszkopta. Następnie układać na niej delicje. Masę karpatkową przygotować jak podano na opakowaniu. Wyłożyć na delicję. Następnie ułożyć na niej herbatniki. Przygotować masę śmietanową: śmietanę 36 procentową ubić. Dodać cukier puder, śnieżki, śmietanki fix, galaretki. Żelatynę namoczyć zimną wodą, wymieszać przez chwilę i dodać gorącą wodę. Wymieszać aż zrobi się letnia i wlać do masy. Wyłożyć na herbatniki. Posypać startą czekoladą.
Ciasto krówkowe z delicjami
Upiec biszkopta, przełożyć masą króekową i dać delicje, do pracy można zaciągnąć dzieci.
Ciasto krówkowe z delicjami
Przygotować masę karpatkową jak podano na opakowaniu.
Ciasto krówkowe z delicjami
Wyłożyć na ciasto herbatniki, jeden obok drugiego.
Ciasto krówkowe z delicjami
Masę śmietanową przygotować i wyłożyć na placek. Posypać startą czekoladą