Sposób przygotowania:
Ciasto kruche z biszkoptem i różową masą
Na stolnicy posiekać masło z mąką, dodać cukier puder, budyń, sodę, jajka, śmietanę, rum i zagnieść ciasto. Rozwałkować na 2 placki, wyłożyć na przygotowane blaszki i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut. Do miski wybić 3 jajka, wsypać 3 łyżki cukru, położyć miskę nad gotującą się wodą i ubijać do gęstości. Następnie zdjąć z pary i ubijać do ostudzenia. Do zimnej masy jajecznej wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać aromat i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut. Na mleku z odrobiną soli ugotować kaszę mannę, ostudzić. Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszysty krem dodając po łyżce zimnej kaszki. Pod koniec wlać 5 łyżek rumu, wyciśnięty z gotowanego buraka sok, przyprawić do smaku. Kruche ciasto i biszkopt skropić wodą z łyżką cukru i pozostałym rumem. Na kruche ciasto wyłożyć połowę masy, wyrównać, przyłożyć biszkoptem, posmarować pozostałą masą i przykryć drugim kruchym ciastem. Przycisnąć deseczką i odłożyć na kilka godzin w chłodne miejsce. Następnie zdjąć deskę i ozdobić według uznania.