Sposób przygotowania:
Tarta gruszkowa z kremem waniliowym
Ciasto kruche zagnieść z podanych składników. Uformować w kulę i wstawić na 1 godzinę do lodówki.
Ciastem wylep formę do tarty (średnica 30 cm). Wstaw do piekarnika i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu, gorący wymieszaj z masłem, gdy przestygnie to ze śmietaną. Gruszki obierz ze skóry, pozbaw gniazd nasiennych, pokrój w ćwiartki i skrop sokiem z cytryny. Podpieczone ciasto wyjmij z piekarnika lekko ostudź.
Na cieście ułóż gruszki, a na wierzch rozsmaruj masę budyniową. Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciastem wylep formę do tarty (średnica 30 cm). Wstaw do piekarnika i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu, gorący wymieszaj z masłem, gdy przestygnie to ze śmietaną. Gruszki obierz ze skóry, pozbaw gniazd nasiennych, pokrój w ćwiartki i skrop sokiem z cytryny. Podpieczone ciasto wyjmij z piekarnika lekko ostudź.
Na cieście ułóż gruszki, a na wierzch rozsmaruj masę budyniową. Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.