Sposób przygotowania:
Domowe ciasto Kubanka
Biszkopt; Ubijamy białka dosypując do nich cukier.Dodajemy pomału resztę składników. Przelewamy ciasto do formy 32 x 25 cm i pieczemy 20 minut. Międzyczasie przygotowujemy masę budyniową : Mąki ,cukier mieszamy z żółtkami w połowie mleka potrzebnego do przygotowania masy Mleko gotujemy i do niego wlewamy mieszankę . Gotujemy dość gęsty budyń .Przykrywamy go folia spożywczą i odstawiamy do wystudzenia. Margarynę ucieramy i łączymy z budyniem oraz kremem czekoladowym ,który nada nam koloru. Upieczony biszkopt skrapiamy ponczem z kawy i wykładamy masę budyniową . układamy na niej delikatnie herbatniki.Smarujemy je dżemem. i znów przykrywamy herbatnikami.. Na koniec ubijamy śmietanę 36 proc z dodatkiem masy śmietanowej instant .Wykładamy na ciasto i chłodzimy w lodówce.