Sposób przygotowania:
Ciasto Lambada
Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier a następnie dodać po żółtku. Na końcu dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Przełożyć do dużej blaszki (25x40) i piec ok.30 min. w temp.180 stopni
.3,5 szklanki soku zagotować z cukrem, w pozostałym soku rozmieszać budynie i wlać do gotującego się soku. Ciągle mieszając ugotować budyń.
Ciepłą masę wylać na upieczony biszkopt i ostudzić. Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku, ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać wystudzone mleko z żelatyną.
Wyłożyć na ostudzoną masę budyniową. Czekoladę zetrzeć na tarce i obsypać nią wierzch ciasta.
Wstawić do lodówki.
.3,5 szklanki soku zagotować z cukrem, w pozostałym soku rozmieszać budynie i wlać do gotującego się soku. Ciągle mieszając ugotować budyń.
Ciepłą masę wylać na upieczony biszkopt i ostudzić. Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku, ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać wystudzone mleko z żelatyną.
Wyłożyć na ostudzoną masę budyniową. Czekoladę zetrzeć na tarce i obsypać nią wierzch ciasta.
Wstawić do lodówki.