Sposób przygotowania:
Ciasto Latte Macchiato
Nasączenie: Kawę rozpuszczalną i cappuccino zalewam gorącą (ale nie wrzącą) wodą, dosładzam cukrem, pozostawiam do ostudzenia. Biszkopt przekrawam na pół, nasączam ostudzoną kawą. Krem kawowy: Żelatynę rozpuszczam w 1/4 szklanki gorącej wody, studzę. Kremówkę ubijam na sztywno. Powoli dodaję cukier puder i dalej miksuję, łączę z przesianym proszkiem cappuccino. Wlewam połowę rozpuszczonej przestudzonej żelatyny, cały czas mieszając. Wierzch: Resztę kremówki (tj. 250 ml) ubijam z łyżką cukru pudru na sztywno, mieszam z pozostałą rozpuszczoną i ostudzoną żelatyną. Na nasączony kawą biszkopt (połowę) nakładam masę kawową, przykrywać drugim blatem biszkoptu, na wierzch wykładam ubitą kremówkę. Przechowuję w lodówce.