Sposób przygotowania:
Ciasto lazurowe wybrzeże
Ciasto: Mąkę wymieszać z kakao w miseczce dodać proszek do pieczenia i wymieszać .Jajka ubić na puch z cukrem ,wsypywać powoli mąkę z kakao wymieszać delikatnie i przełożyć do standardowej blaszki wyłożonej papierem pergaminowym i piec 25 min w temp 170*
Krem: Mleko zagotować wsypać cukier i cukier waniliowy ,gdy zacznie wrzeć wsypać wiórka kokosowe i gotować 5 min aż zrobi się papka.Odstawić do wystygnięcia . Margarynę utrzeć na puch dodawać po łyżce masy wiórkowej na koniec włożyć ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać .
Galaretki rozpuścić w 850 ml wody zostawić do stężenia.Placek przełożyć kremem wylać na wierzch tężejącą galaretkę i wstawić na 2 godz do lodówki do schłodzenia.
Krem: Mleko zagotować wsypać cukier i cukier waniliowy ,gdy zacznie wrzeć wsypać wiórka kokosowe i gotować 5 min aż zrobi się papka.Odstawić do wystygnięcia . Margarynę utrzeć na puch dodawać po łyżce masy wiórkowej na koniec włożyć ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać .
Galaretki rozpuścić w 850 ml wody zostawić do stężenia.Placek przełożyć kremem wylać na wierzch tężejącą galaretkę i wstawić na 2 godz do lodówki do schłodzenia.
marietta
2milutka
Dziękuję :)))
monikaT83
2milutka
hihi:) no fajnie wygląda:)