Sposób przygotowania:
Ciasto makowe
Ciasto: margarynę ucieramy z cukrem. Dodajemy żółtka, sok
startą skórkę z cytryn, mąkę, proszek. Ucieramy. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką. Do 1 /3 części ciasta dodajemy 2 łyżki kakao.
Masa makowa: żółtka ucieramy z cukrem. Mieszamy z makiem, cukrem waniliowym, a następnie z pianą z białek. 3, Tortownicę (26 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy: masę makową, białe ciasto, ciasto z kakao. Pieczemy godzinę w 180 °C.
Krem: gotujemy budyń i dodajemy resztę składników. 5, Składniki polewy podgrzewamy. Ostudzone ciasto odwracamy. Na masę makową wykładamy krem i polewę.
startą skórkę z cytryn, mąkę, proszek. Ucieramy. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką. Do 1 /3 części ciasta dodajemy 2 łyżki kakao.
Masa makowa: żółtka ucieramy z cukrem. Mieszamy z makiem, cukrem waniliowym, a następnie z pianą z białek. 3, Tortownicę (26 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy: masę makową, białe ciasto, ciasto z kakao. Pieczemy godzinę w 180 °C.
Krem: gotujemy budyń i dodajemy resztę składników. 5, Składniki polewy podgrzewamy. Ostudzone ciasto odwracamy. Na masę makową wykładamy krem i polewę.