Sposób przygotowania:
Ciasto makowo serowe
Podane na ciasto składniki zagniatamyi odkładamy do lodówki chociaż na 1/2 godz. Do masy makowej dodajemy jajko,miód i rodzynki oraz pokrojona skórkę pomarańczową. Wszystko mieszamy.
Na masę serową miksujemy jajka z masłem i cukrem, dodajemy ser i pozostałe składniki.
Ciasto wyjmujemy z lodówki i odrywając po kawałku zakrywamy nim spód przygotowanej dużej blaszki.
Na ciasto wykładamy masę makową i wyrównujemy. Na masę makową wykładamy przygotowaną masą serową. Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.
Na masę serową miksujemy jajka z masłem i cukrem, dodajemy ser i pozostałe składniki.
Ciasto wyjmujemy z lodówki i odrywając po kawałku zakrywamy nim spód przygotowanej dużej blaszki.
Na ciasto wykładamy masę makową i wyrównujemy. Na masę makową wykładamy przygotowaną masą serową. Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.