paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ciasto marchewkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo szybki i smaczne ciasto z marchewką, cynamonem i kakao. Lekko wilgotne o cynamonowym posmaku.

Ciasto marchewkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto marchewkowe

 

  • jajko 2 sztuki
  • cukier 1 szklanka
  • mąka 1 szklanka
  • olej 1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • cynamon 1,5 łyżki
  • marchew 3 duże sztuki
  • kakao 1,5 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Ciasto marchewkowe
Marchew obrać i zetrzeć na tarce. Do miski wbić jajka, wsypać cukier i wlać olej. Miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Proszek do pieczenia i make wymieszać, dodać do masy jajecznej i wymieszać. Wsypać startą marchew, cynamon oraz kakao i ponownie wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Piekarnik nagrzać na 180 stopni włożyć ciasto i piec około 40 minut. Wystudzić po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Ciasto marchewkowe
Do miski wbić jajka, wsypać cukier i wlać olej. Miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Ciasto marchewkowe
Proszek do pieczenia i make wymieszać, dodać do masy jajecznej i wymieszać.
Ciasto marchewkowe
Wsypać startą marchew, cynamon oraz kakao i ponownie wymieszać.
Ciasto marchewkowe
Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Piekarnik nagrzać na 180 stopni włożyć ciasto i piec około 40 minut.