Sposób przygotowania:
Ciasto marchewkowe
Ciasto: Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i miksujemy. Cały czas miksując dosypujemy przesianą mąkę, i oba oleje (można użyć jeden rodzaj oleju, ja zużyłam posiadane resztki :-) ). Powinniśmy uzyskać ciasto o dość zwartej konsystencji. Dorzucamy startą marchew, cynamon o sodę - mieszamy przy pomocy łyżki. Ciasto wylewany do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40-50 minut (do suchego patyczka). Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Polewa: Do niedużego rondelka wlewamy wodę i wkładamy masło, rozpuszczamy na niedużym ogniu. Po rozpuszczeniu dodajemy kakao i jeszcze chwilę podgrzewamy. Polewamy równomiernie wystudzone ciasto. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi.