Sposób przygotowania:
Ciasto marchewkowe jak piernik
Orzechy obtaczamy w niewielkiej ilości mąki pszennej.
Ubijamy 4 jajka z cukrem kryształem i z czasem dodajemy do nich mąkę pszenną i olej.
Na koniec dodajemy pozostałe składniki, tj. : marchew, orzechy, cynamon, sodę i proszek do pieczenia.
Do wcześniej wysmarowanej margaryną dużej, podłużnej formy wlewamy ciasto.
Pieczemy je 40 minut w temperaturze 180 stopni C.
Na końcu piernik marchewkowy posypujemy cukrem pudrem lub robimy lukier albo polewę.
Smacznego.
Ubijamy 4 jajka z cukrem kryształem i z czasem dodajemy do nich mąkę pszenną i olej.
Na koniec dodajemy pozostałe składniki, tj. : marchew, orzechy, cynamon, sodę i proszek do pieczenia.
Do wcześniej wysmarowanej margaryną dużej, podłużnej formy wlewamy ciasto.
Pieczemy je 40 minut w temperaturze 180 stopni C.
Na końcu piernik marchewkowy posypujemy cukrem pudrem lub robimy lukier albo polewę.
Smacznego.
jovi
elzbieta8960
msewka
iwona3004
gusia1000
gusia1000
Dobry pomysł by dodać do niego masę z tego serka.
gusia1000
gusia1000
misia53
gusia1000
Najwyżej jak Pani nie zasmakuje, to więcej go nie upiecze.
Mikrula
gusia1000
BozenaMatuszczyk
gusia1000