Sposób przygotowania:
Ciasto migdałowe z winogronami 3
Z podanych wyżej składników na ciasto zagnieść szybko kruche ciasto i włożyć na pół godziny do lodówki. Wyłożyć tortownicę ciastem formując dość wysoki brzeg. Podpiekać przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni Celsjusza. Przygotować nadzienie. Żółtka oddzielić od białek. Masło , cukier puder i żółtka ubić ręcznym mikserem na puszystą masę , dodać cukier waniliowy , sok z cytryny , skórkę z cytryny i szczyptę soli. Białka ubić na sztywno i połączyć z masa. Na koniec dodać migdały , proszek do pieczenia , mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać. Winogrona oczyścić z łodyżek , umyć i osączyć. Masę z winogronami wyłożyć na podpieczony spód. Piec jeszcze około 55 minut. POLECAM