85martita

85martita

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Ciasto milki Way

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasto po prostu palce lizać

Ciasto milki Way Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasto milki Way

 

  • CIASTO NA BISZKOPT
  • 6 jaj
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao

 

  • MASA MLECZNA
  • 1/2 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 margaryna
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 2 szklanki mleka w proszku

 

  • POLEWA
  • 15 dag czekolady mlecznej
  • około 6 łyżek mleka

Sposób przygotowania:

Ciasto milki Way
Przepis na ciasto biszkoptowe: Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać.Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 stopni C. Ostudzić i podzielić na 2 części. Przepis na masę mleczną: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku.Przełożyć biszkopt kremem. Przepis na polewę: Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzch ciasta.Schłodzić w lodówce.
Ciasto milki Way
Etap 1