Sposób przygotowania:
Ciasto miodem pachnące -Murzynek z miodem
Ciasto: 1.Do garnka wkładamy margarynę , rozpuszczamy ją z cukrem i miodem. 2. Do rozpuszczonych składników dodaje wódkę i kakao. 3. Mieszam do pierwszego podniesienia. 4. Do ostudzonej masy dodaje roztrzepane żółtka. 5. Ubijam białka z cukrem ( 50 gram biorę z tego cukru z 180 gram ). 6. Dodaje ubite białka do masy do garnuszka , mieszam. 7. Na koniec dodaje mąkę z proszkiem do pieczenia i bakalie. 8 . Smaruję formę do babki okrągłą i posypuje mąką. 9. Wlewam ciasto. 10. Piekę55 minut w 180 stopniach. Lukier: 1.Miele cukier na puder . 2. Wyciskam sok z pomarańcza, dodaje do pudru. 3.Polewam lukrem ostudzonego murzynka i dekoruje płatkami migdałowymi.