Sposób przygotowania:
Ciasto miodowe z jabłkami
Ciasto: Miód utrzeć z całymi jajkami, następnie wyrobić ciasto z margaryny, sody, mąki i cukru pudru i utartych żółtek. Podzielić ciasto na 4 części i upiec 4 placki w blaszkach 25/36 w 180 stopniach ( 20 minut każdy). Masa jabłkowa: Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na dużej tarce, dusimy pod przykryciem około 45 minut. Następnie dodajemy galaretkę w proszku i cukier do smaku -ściągamy z gazu. Wsypujemy cynamon. Masa śnieżkowa: Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na jej opakowaniu, do ubitej dodajemy gęstniejącą galaretkę wiśniową rozpuszczoną w wodzie. Przełożenie placka: Ciasto -masa jabłkowa -ciasto -masa śnieżkowa -ciasto -masa z jabłek -ciasto -polewa-wiórki kokosowe.