Sposób przygotowania:
Ciasto na bazie jogurtu
Na początku przygotować ciasto.W tym celu należy białka oddzielić od żółtek. Ubić białka na sztywną pianę. Do żółtek dodać jogurt naturalny, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, ubite białka, biały cukier i wszystko dokładnie zmiksować na gładką,jednolitą masę. Następnie do masy wlać olej i mąkę pszenną. Dokładnie zmiksować. Formę do pieczenia wysmarować margaryną,osypać bułką tartą i wylać do niej ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciasto ok.40 minut.
Po upieczeniu wyjąć i odstawić do wystygnięcia.
Następnie przygotować kremową masę.W tym celu budyń czekoladowy ugotować na mleku.Ostudzić. Miękkie masło utrzeć z kakao.Dodać zimny budyń. Dokładnie zmiksować.
Ostudzone ciasto przekroić na pół.Przełożyć masą budyniową i przykryć drugą połówką ciasta. Wierzch ciasta również posmarować masą.
Ciasto można udekorować owocami czy migdałami.Przechowywać w lodówce.Smacznego.
Po upieczeniu wyjąć i odstawić do wystygnięcia.
Następnie przygotować kremową masę.W tym celu budyń czekoladowy ugotować na mleku.Ostudzić. Miękkie masło utrzeć z kakao.Dodać zimny budyń. Dokładnie zmiksować.
Ostudzone ciasto przekroić na pół.Przełożyć masą budyniową i przykryć drugą połówką ciasta. Wierzch ciasta również posmarować masą.
Ciasto można udekorować owocami czy migdałami.Przechowywać w lodówce.Smacznego.