Sposób przygotowania:
Borówkowa tarta z kremem z białą czekoladą
Na stolnicę wysypać makę i cukier, wymieszać. Dodać margaryne i posiekać nożem . Dodać żółtko i zagieść ciasto. Następnie z ciasta uformować kulę owinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinkę. Po schłodzeniu ciasto rozwałkować i wylepić nim forme do tarty, dno ponakłuwać widelcem. Ciasto upiec w rozgrzanym do 200 C piekarniku na złoty kolor ok 20 minut. Przygotować krem-czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Śmietanę ubić. Serek maskarpone wymieszać i porcjami dodawać bitą śmietanę. Nastęnie dodać rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę oraz mielone migdały.Delikatnie wymieszać szpatułką. Gotowy krem wyłożyć na wystudzone ciasto, udekorować borówkami i jeżynami. Wstawić do lodówki do schłodzenia.