Sposób przygotowania:
Ciasto na zimno
1 Białka ubijamy mieszamy ze szkl cukru, żółtkami, mąką i proszkiem. Pieczemy 30-40 min w 160-180 stopni
2 Połowę śmietany i połowę mleka ubijamy z cukrem
3 Dwie jasne galaretki rozpuszczamy w 2 szkl wrzątku. Tęzejące mieszmay z masą. Wylewamy naciasto, wsypujemy bakalie, wlelwamy rozpuszczoe zielone galaretki
4 Resztę mleka ubijamy ze śmietaną. Dodajemy jasne galaretki przygotowane jw., wleawmy na ciasto. Układamy owoce, wlewamy czerwone galaretki. Chłodzimy
2 Połowę śmietany i połowę mleka ubijamy z cukrem
3 Dwie jasne galaretki rozpuszczamy w 2 szkl wrzątku. Tęzejące mieszmay z masą. Wylewamy naciasto, wsypujemy bakalie, wlelwamy rozpuszczoe zielone galaretki
4 Resztę mleka ubijamy ze śmietaną. Dodajemy jasne galaretki przygotowane jw., wleawmy na ciasto. Układamy owoce, wlewamy czerwone galaretki. Chłodzimy