Sposób przygotowania:
Ciasto na zimno Renaty
Biszkopt:Białka ubijamy białka na sztywno dodając cukier i żółtka.Dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wszystko mieszamy.Ciasto wylewamy do blachy i pieczemy w temperaturze 160-180^C około 30-40 minut. Masa: do naczynia wlewamy po 1 szklance śmietany i mleka ubijamy do smaku dodajemy cukier.2 galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach gorącej wody .Tężejącą galaretkę dodajemy do ubitej masy i delikatnie mieszamy.Tak przyrządzoną mieszankę wylewamy na ostudzony biszkopt i posypujemy pokrojonymi orzechami,rodzynkami i zalewamy 2 galaretkami w kolorze zielonym.Ubijamy pozostałe mleko i śmietanę i dodajemy dwie jasne galaretki jak wyżej.Potem nakładamy owoce brzoskwinie i truskawki to wszystko zalewamy 2 galaretkami w kolorze czerwonym.Wszystko wstawiamy do lodówki aż całość stężeje