Sposób przygotowania:
Ciasto Napoleonek
Ciasto maślane Posiekać nożem składniki. Ciasto podstawowe wyrobić luźne , podobnie jak na pierogi. Ciasto podstawowe rozwałkować nadając kształt koła . Zostawić grubszy środek, rozłożyć ciasto maślane, rozwałkować w prostokąt. Złożyć ciasto w kopertę. Lekko rozwałkować, złożyć na 3 części. Dać do lodówki na 20 minut. Te czynności powtórzyć 3 razy. Ostatni raz rozwałkować na blaszkę wyłożoną papierem. Piec w gorącym piekarniku pk 20 minut. Masa Żółtka rozmieszć z mlekiem, cukrem waniliowym na ogniu. Podgrzewać, aż zgęstnieje i będzie wrzało. Masę wystudzić. Zimny budyń rozetrzeć z cukrem, połączyć z miękką margaryną i alkoholem.Ostudzony polacek smarować masą, nałożyć drugi. Gotowy placek chłodzić w lodówce.