Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowe z masą krówkową
Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Dodajemy pod koniec ubijania połowę cukru. W oddzielnym naczyniu żółtka, 4 łyżki letniej wody, pozostały cukier, cukier waniliowy ubijamy na kremową masę ( będzie co raz bardziej bielsza) mąkę mieszamy z budyniem i z proszkiem do pieczenia. mieszamy ze sobą i przesiewamy. Roztapiamy masło i studzimy. Na Ubite żółtka przesiewamy nasze mąki , na to przekładamy naszą pianę z białek i dokładnie, delikatnie mieszamy w jedną stronę. Pod koniec dodajemy rozpuszczone masło. Mieszamy.Blachę natłuszczamy i wylewamy nasz biszkopt. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 35 minut.Wkładamy na ok 20 minut puszkę z masą do ciepłej wody. Następnie przekładamy masę do głębokiego naczynia i miksujemy dodając po łyżce margaryny. Na koniec dodajemy posiekane orzechy i dokładnie mieszamy.Biszkopt przekroić na pół. Na pierwszy placek wykładamy masę i na to przykrywamy połową masy. Zakrywamy 2-gim plackiem i na drugi wykładamy pozostałą masę. W rondelku roztapiamy masło z 2 łyżkami wody. Dodajemy nasze płatki owsiane z orzechami i miodem. Razem dokładnie wszystko mieszamy aż połączą się wszystkie składniki. Wstawiamy do lodówki. :) Smacznego