Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowe z masą z brzoskwiniami
CIASTO: oddzielić żółtka od białek. Białka ubić, dodać cukier i ubić na sztywno. Dodać żółtka i mieszać na małych obrotach. Następnie ściągnąć misę z robota i już łyżką wmieszać mąkę przesianą przez sito i wymieszaną z proszkiem do pieczenia a następnie orzechy. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę i piec ok. 30 minut w 180 st. Po upieczeniu ostudzić i przeciąć na wzdłuż na pół. Można zamiast tego podzielić składniki na pół i upiec dwa mniejsze biszkopty orzechowe. MASA: 2 szklanki mleka zagotować z cukrem. W pozostałej szklance rozmącić budyń, żółtka i mąkę. Gdy mleko zacznie się gotować wlać mleko z rozmąconymi składnikami. Mieszać do zgęstnienia. Następnie odstawić do ostudzenia. Gdy będzie zimny budyń, margarynę utrzeć dodając pomału budyniu. Na koniec łyżką wmieszać pokrojone drobno i odsączone z zalewy brzoskwinie. Układać: 1 część biszkopta, na to powidła i ok. 3/4 masy, następnie przykryć drugą częścią biszkopta i pozostałość masy. Posypać startą czekoladą. Polecam. Smacznego.