Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1418]

Ciasto orzechowo- cynamonowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Szybkie i proste ciasto w przygotowaniu, do tego jeszcze bardzo smaczne. Przepis dostałam od koleżanki

Ciasto orzechowo- cynamonowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto orzechowo- cynamonowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto orzechowo- cynamonowe
Mąkę wymieszać z sodą, kakao, orzechami i proszkiem do pieczenia. Do miski przełożyć margarynę, utrzeć, następnie dodawać po łyżce cukru dalej ucierać. Gdy margaryna utarta do białości z cukrem, wybić jajka, zmiksować. Do zmiksowanej masy dodawać na przemian, jogurt i produkty wymieszane sypkie, dokładnie wymieszać. Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Piec w 180 stop.przez 35 minut. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Ja piekłam w dużej tortownicy, a przepis jest na małą tortownicę.
Ciasto orzechowo- cynamonowe
Margaryna przełożona do miski gdzie została zmiksowana
Ciasto orzechowo- cynamonowe
W przesiewaczu do mąki zostały dodane wszystkie sypkieprodukty
Ciasto orzechowo- cynamonowe
Z podanych składników przygotowano ciasto
Ciasto orzechowo- cynamonowe
Ciasto zostało upieczone i zostanie posypane cukrem pudrem