dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Ciasto orzechowo-miodowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 350
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo dobre ciasto orzechowo-miodowe z masą krówkową.

Ciasto orzechowo-miodowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto orzechowo-miodowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto orzechowo-miodowe
Zmielone orzechy mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Margarynę przekładamy do miski i ucieramy z cukrem i miodem. Następnie dodajemy jajka, sok z pomarańczy i śmietanę. Na koniec stopniową wsypujemy mąkę wymieszaną z orzechami i miksujemy. Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem i pieczemy w 170 stopniach ok 50 minut. Studzimy i dzielimy na dwa placki. Masło ucieramy z masą krówkową. Kremem przekładamy ciasto. Wierzch smarujemy masą i posypujemy rodzynkami. Smacznego.
Ciasto orzechowo-miodowe
Orzechy oczyszczamy i miksujemy w blenderze lub mielimy.
Ciasto orzechowo-miodowe
Do ciasta stopniową dodajemy mąkę wymieszaną z orzechami.
Ciasto orzechowo-miodowe
Dobrze zmiksowane ciasto wylewamy masę na blache.
Ciasto orzechowo-miodowe
Upieczone ciasto studzimy i dzielimy na dwa placki.