Sposób przygotowania:
Ciasto pawie oczkaPrzygotowanie ciasta
![ciasto Pawie oczka ciasto Pawie oczka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-pawie-oczka-357597.jpg)
Z podanych składników oprócz kakao zagnieść ciasto. Podzielić na 2 połowy. Do jednej części dodać kakao i razem jeszcze wyrobić. Z ciemnego ciasta zrobić kule wielkości orzecha włoskiego. Jasnym ciastem wylepić dno blaszki i upiec na zloty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciemne kule rozłożyć i również upiec.
Przygotowanie kremu
![ciasto Pawie oczka ciasto Pawie oczka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-pawie-oczka-357598.jpg)
Budynie ugotować na mleku z dodatkiem cukru. Wystudzić. Miękkie masło rozdrobnić, porcjami dodawać budyń i miksować.
Złożenie gotowego ciasta
![ciasto Pawie oczka ciasto Pawie oczka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-pawie-oczka-357599.jpg)
Na jasne ciasto nałożyć masę budyniową. W masie rozłożyć upieczone kuleczki. wyrównać wierzch ciasta.
Wykończenie ciasta
![ciasto Pawie oczka ciasto Pawie oczka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-pawie-oczka-357600.jpg)
Czekoladę zetrzeć na tarce. Posypać wierzch ciasta