Sposób przygotowania:
Oczka serowo-kokosowe
Kulki: Margarynę utrzeć z cukrem pudrem dodać jajko , twaróg , kaszę mannę , mąkę ziemniaczaną i kokos. Z masy uformować około 15-20 kulek i wstawić do zamrażalnika na około 30-40 minut. Ciasto jasne: Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę nadal ubijając dodać żółtka. Następnie dodać śmietanę i wlać olej. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Masę przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać powierzchnie. Ciasto kakaowe: Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier. Margarynę roztopić ,ostudzić i wlać do ubitych białek. Mąkę wymieszać z kakao , proszkiem do pieczenia i dodać do białek. Ciasto wylać na ciasto jasne. Wyciągnąć kulki i poukładać w odstępach na cieście czekoladowym. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 1h. Masa: Połowę mleka zagotować z cukrem a w reszcie rozmieszać budyń i mąkę wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń. Gorący wylać na ciasto i rozprowadzić równomiernie. Można posypać kokosem lub kakao.
gosiapiotrek23