Sposób przygotowania:
Ciasto pepitka
Zmiksować cukier z żółtkami i cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia oraz kakao i mleko. Dokładnie wymieszać, na końcu delikatnie połączyć z pianą .
Twaróg zmielić. Utrzeć żółtka z cukremi i masłem, dodać zmielony twaróg i dokładnie wymieszać. Białka ubić i połączyć.
Ciasto umieścić w formie. Na ciasto kłaść łyżką masę serową tak jak na szachownicy.
piec około 40 minut w temp. 180*C.
Teraz użyłam serek śmietankowy naturalny "Delfiko" z wiaderka.
Twaróg zmielić. Utrzeć żółtka z cukremi i masłem, dodać zmielony twaróg i dokładnie wymieszać. Białka ubić i połączyć.
Ciasto umieścić w formie. Na ciasto kłaść łyżką masę serową tak jak na szachownicy.
piec około 40 minut w temp. 180*C.
Teraz użyłam serek śmietankowy naturalny "Delfiko" z wiaderka.