krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Ciasto pepitka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim

Ciasto pepitka

Składniki:

Ciasto pepitka

 

 

  • 5 szklanki mleka
  • 1 łyżka kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • tłuszcz i tarta bułka do formy
  • Masa serowa:
  • 30 dag twarogu

 

Sposób przygotowania:

Ciasto pepitka
Zmiksować cukier z żółtkami i cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia oraz kakao i mleko. Dokładnie wymieszać, na końcu delikatnie połączyć z pianą .

Twaróg zmielić. Utrzeć żółtka z cukremi i masłem, dodać zmielony twaróg i dokładnie wymieszać. Białka ubić i połączyć.
Ciasto umieścić w formie. Na ciasto kłaść łyżką masę serową tak jak na szachownicy.
piec około 40 minut w temp. 180*C.

Teraz użyłam serek śmietankowy naturalny "Delfiko" z wiaderka.