Sposób przygotowania:
Ciasto pieczone z budyniem
Zaczynamy od zrobienia budyniu. Do miseczki wlewamy 1/2 szklanki mleka, dodajemy cukier i oba budynie. Mieszamy. Resztę mleka zagotowujemy w rondelku. Do gotującego się mleka wlewamy zawartość miseczki, zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy z cukrem, wbijamy po jednym jajku, dodajemy śmietanę, ekstrakt waniliowy, cukier zwykły i waniliowy i przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto będzie bardzo gęste. Miksujemy grubymi końcówkami miksera. Tortownicę o średnicy 26 cm smarujemy masłem i posypujemy mąką. Do tortownicy przekładamy połowę ciasta, wykładamy masę budyniową i na budyniu ostrożnie wykładamy drugą porcję ciasta. Tortownicę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez ok 45-60 minut, do momentu aż ciasto będzie ładnie zarumienione.Ciasto po ostudzeniu wyjmujemy z tortownicy i ozdabiamy lukrem i cukrowymi ozdobami.