Sposób przygotowania:
Ciasto pijackie
BISZKOPT : białka oddzielamy od żółtek do dwóch oddzielnych misek. Do żółtek wbijamy dodatkowo jeszcze jedno , a białko pozostawiamy do drugiego ciasta. Białka ubijamy na sztywną pianę, po koniec dodając 50 g cukru. Pozostały cukier wsypujemy na żółtka, dodajemy cukier waniliowy, 4 łyżki letniej wody i ucieramy na kremową masę. W rondelku rozpuszczamy dwie łyżki masła, odstawiamy do wystygnięcia. Na utarte żółtka przesiewamy mąkę, budyń, proszek do pieczenia. Na mąki przekładamy ubite białka. Dokładni, lecz delikatnie mieszamy drewnianą łyżką, w jedną stronę składniki. Dodajemy rozpuszczone i wystudzone masło. Mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blachę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wylewamy na nią ciasto. Biszkopt pieczemy ok 30 minut.CIASTO Z BIAŁEK : 6 białek + jedno z biszkoptu ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Następnie wsypujemy suchy mak oraz wiórki kokosowe. Mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Pieczemy w nagrzanym do 180 piekarniku ok 20 minut.MASA: W połowie szklanki mleka rozrabiamy budyń, żółtka, mąki oraz cukier waniliowy. Najlepiej zrobić to mikserem. Pozostałe mleko zagotowujemy wraz z cukrem. Do gotującego mleka dodac zaczyn budyniowy, energicznie mieszając do zgęstnienia masy. Masę jeszcze gorącą ucieramy z margaryną. Dodajemy po jednej łyżce cały czas miksując.Na biszkopt wykładamy nasz dżem. Przykrywamy ciastem z białek. Na ciasto z białek wykładamy masę budyniową. Na masę układamy nasączone w alkoholu biszkopty.POLEWA: W rondelku rozpuszczamy margarynę z cukrem i wodą. Dodajemy kakao, dokładnie wszystko mieszamy. Aby polewa była błyszcząca możemy dodać łyżeczkę żelatyny rozpuszczoną wcześniej w 3 łyżkach ciepłej wody. Polewe studzimy cały czas mieszając.Polewamy na biszkopty. Odstawiamy ( najlepiej na całą noc) ciasto do lodówki .