Sposób przygotowania:
Ciasto pleśniak z truskawkami
Mąkę przesiewam na stolnicę. Dokładnie łączę z masłem i margaryną. Dodaję żółtka, cukry, śmietanę, wodę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. Ciasto dzielę na trzy części, jedną większą i dwie mniejsze. Do jednej z mniejszych części dodaję kakao i zagniatam ciasto. Większą część ciasta wkładam na godzinę do lodówki, a mniejsze do zamrażalnika. Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dodaję kisiel oraz cukier. Miksuję.Ciasto z lodówki rozwałkowuję i wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (wymiary 22×30 cm). Na cieście układam truskawki. Na to ścieram na tarce o dużych oczkach ciemne ciasto. Wykładam pianę, wyrównuję. Na wierzch ścieram pozostałe jasne ciasto z zamrażalnika. Ciasto piekę około 50 minut w temperaturze 180 stopni.