Sposób przygotowania:
Ciasto pod pierzynką
WYKONANIE BISZKOPTU-białka ubić na sztywno ,stopniowo dodająć cukier ,żółtka i mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia .Piec na blaszce o wym 25/36 cm w temp.180'C przez ok 30 min.Po wystudzeniu wierzch biszkoptu ściąć ,wydrążyć lekko środek aby zostawić boki i spód. WYKONANIE MASY CIEMNEJ-NA mleku ugotowac budyń i ostudzić.Margarynę utrzeć z cukrem i ostudzonym budyniem .Do gotowej masy dodać pokruszone ciasto biszkoptowe które zostało wydrążone z biszkoptu.Wszystko dobrze wymieszac i nałożyć na ciasto biszkoptowe. WYKONANIE PIERZYNKI-Galaretką ugotować w 1 szklance wody i ostudzić .Smietanę ubić z cukrem na sztywno i dodac tężejącą galaretkę.Wyłożyć na ciasto i udekorowac wg.uznania