Sposób przygotowania:
Ciasto pralinekPrzygotowanie podstawy
Mielimy migdały.
Masa
Ubijamy białka ze szczyptą soli, dodajemy cukier dalej ubijając. Dodajemy mąkę z proszkiem, kako, zmielone migdały. Wylewamy na formę o wymiarach 25 cm i pieczemy biszkopt przez 20 min. Chłodzimy.
Masa
Wlewamy szklankę śmietany do garnka, roztapiamy w niej masło. Dodajemy żółtka i gotujemy aż zgęstnieje. Dodajemy czekoladę i roztapiamy.
Masa
Resztę śmietany ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy krem czekoladowo-maślany do ubitej śmietny. Krem wykładamy na biszkopt.
Dekorowanie
W kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę ze śmietaną. Wylewamy na ciasto. Dekorujemy płatkami migdałowymi. Chłodzimy ciasto.
Magdalena88